Hírek, eseményekReceptek

Macaron készítése

By 2020.11.22.No Comments

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez:

  • 90g mandula liszt
  • 125 g porcukor
  • 50g kristály cukor
  • 2 tojás fehérje+pici só

Elkészítés lépései

  1. A mandulalisztet és a porcukrot kimérjük és átszitáljuk.
  2. Felverjük a tojás fehérjét és amikor már keményebb állagú, hozzáadjuk a sót és a kristálycukrot.
  3. Belekeverjük a liszt+porcukorba a tojásfehérjét, majd az ételfestéket is.
  4. A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírra egyforma nagyságú korongokat nyomkodunk.
  5. A sütőlemezt leütögetjük a pulton, ezzel a légbuborékokat kilyukasztjuk.
  6. 40 perc pihentetést követően 150 °C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben 10 percig sütjük.
Macaron készítés