Egyéb kategória

Közkedvelt sütőipari és cukrászati alapanyagok a konyhában

By 2023.01.23.No Comments

A Rádi Ice Debrecenben található üzletében és az online térben megtalálható cukrászati webáruházában jelentős forgalmat bonyolít le napi szinten a sütőipari és cukrászati alapanyagok terén. Az elmúlt évek során jól megfigyelhető volt a háziasszonyok által felhasznált alapanyagok szortimentje. Mikor az új bejegyzésünk ötletén gondolkodtunk, felmerült bennünk az, hogy megmutatjuk azoknak a cukrászati és sütőipari alapanyagoknak a listáját, amelyet a háziasszonyok rendszeresen rendelnek tőlünk. Ebből született meg a mostani bejegyzésünk.

Bevonók, csokoládék, kakaók

Az egyik legkedveltebb kategóriánk a cukrászati alapanyagok között a csokoládék, kakaók és bevonók. A háziasszonyok a klasszikus holland kakaóporok mellett egyre több egyediséget is kipróbálnak. Ezek közül, amit érdemes megemlíteni a fehércsoki, étcsoki és a Madagaszkári csokoládé pasztilla. A csoki pasztillák azért váltak kedvelté a magyar konyhákban, mert sokkal könnyebben felolvaszthatók, mint a táblás csokoládék és önmagukban még süteményekben is tehetők, ha a receptben csokoládé darabok vannak előírva. Ebben a kategóriában a tej és ét bevonómasszák is egyre keresettebbek. Ezeket legtöbbször tortához vásárolják a készítők.

Krémporok, pudingporok

Aki egy kicsit is ismeri az alaptésztákat (pl: keltészta, omlós tészta, piskóta, leveles tészta, égetett tészta, muffin, linzer tészta stb.) tudja jól, hogy számtalan receptet találhatunk velük az interneten. A háziasszonyok többsége folyamatosan kísérletezetik, hogy finomabbnál, finomabb édességek kerüljenek az asztalra. A süteményeknek az egyik igen kellendő kiegészítője a krémpor és pudingpor. Az égetett tésztáktól kezdve a piskóta alapú süteményekhez folyamatosan vásárolják a háziasszonyok. Amit az utolsó időben megfigyeltünk, hogy a klasszikus vanília krémpor mellett egyre nagyobb keresett mutatkozik a Tiramisu krémporok és a házi krémes krémporok iránt.

Lekvárok, gyümölcs készítmények

Az emberek többsége még mindig szívesen fogyasztja a klasszikus lekváros süteményeket. Az elmúlt évek során, az interneten található recepteknek köszönhetően, azonban más gyümölcs jellegű termékek iránt is megnőtt a kereslet.  Elegendő ezek közül megemlíteni a kandírozott gyümölcsöket és a liofilizált gyümölcsöket. A háziasszonyok elmondása alapján tökéletesek olyan édességek elkészítéséhez, ahol gyümölcsdarabokra van szükségünk.

Ételfesték gél

Az utolsó időszak egyik legfelkapottabb cukrászati alapanyaga lett a Fractal ételfesték gél. Régebben a cukrászatok vásároltak jelentős mennyiségben, de napjainkra már a háziasszonyok is szép számmal szerzik be üzletünkben. Az ő véleményeik alapján elmondható, hogy ideális abban az esetben, ha fondant, krémeket, marcipánt vagy tésztát szeretnénk vele színezni. Alkalmazásával színesebbek és gusztusosabbak lesznek a sütemények.

Tejszínektől a margarinokig

Sajnos az elmúlt évtizedben jelentősen megnőtt azon emberek száma, akik valamilyen élelmiszerre (pl: gabona, tej) allergiásak. Azonban a gyártók fejlesztéseinek köszönhetően számtalan termék helyettesíthető, így nem kell lemondani az ínycsiklandozó süteményekről. A tejtermékek esetén mi azt figyeltük meg, hogy a klasszikus tejszínhabok mellett jelentősen megnőtt a kereslet a növényi habalapok (cukrozott, cukrozatlan) iránt. Mindezek mellett a vaj mellett a krémmargarinok is jelentős szerephez jutottak a konyhai felhasználásban.

Hogyan vásároljunk cukrászati, sütőipari alapanyagot a süteményekhez?

Záró gondolatként szeretnénk két gyakorlati tanácsot adni a cukrászati alapanyagok vásárlásához.

  • Mielőtt bármilyen receptet is megvalósítanánk, midig nézzük meg az összetevőket. Lehet, hogy az alap receptúra tartalmaz olyan alapanyagot, ami nem beszerezhető vagy ételtolerancia miatt mi nem ehetjük meg. Az utóbbi esetében keressünk olyan helyettesítő terméket (pl. cukor helyett xilit), amellyel a kiválasztott sütemény elkészíthető.
  • A vásárlás során törekedjünk arra, hogy az alapanyagokat kizárólag megbízható forrásból szerezzük be, mert egy lejárt termék nem csak a sütemény elkészítésének az élményét, de elfogyasztásnak örömét is elveszi tőlünk.

Ha ön szeretne minőségi cukrászati és sütőipari terméket vásárolni az otthoni süteménykészítéshez, akkor látogasson el üzletünkbe vagy webáruházunkba.

Várjuk sok szeretettel!