Receptek

Sütemény ötletek Valentin napra!

Sütemény ötletek Valentin napra!

Megint közeledik a Valentin nap! Ó egek! Már megint valami idefurakodott ünnep. Csak azért, hogy megint próbára tegyen. Hát mit adjak, aminek örül, ami személyes, ami romantikus, amivel leveszem a lábáról? Legyen egy saját készítésű torta, vagy sütemény! Rendben, nézzünk utána milyen sütik, torták, desszertek vannak, amelyeket még el is tudjuk készíteni kedvesünknek!

Rigó Jancsi

Kezdjük egy magyar klasszikussal a Rigó Jancsival! Az eredetéről annyit, hogy nevét Rigó Jancsi (1858–1927) híres magyar cigányprímásról kapta, aki elcsábította és feleségül vette Clara Ward, Caramane-Chimay hercegnőt, az amerikai milliomos E. B. Ward egyetlen lányát, aki Joseph Caraman – Chimay belga herceg felesége volt. A tortát az azt készítő cukrász Rigó Jancsi és a romantikus szerelmi történet tiszteletére nevezte el. Lássuk, mi kell hozzá?

A csokis piskótához kizárólag holland kakaóport használjunk. A krémhez állati eredetű tejszínt válasszunk, annál finomabb, minél magasabb a zsírtartalma. Ha habfixálóport is keverünk a krémhez, biztosak lehetünk benne, hogy a hab nem fog kifolyni a piskóta rétegek közül. A krémhez még szükség van étcsokoládéra és zselatinra (ezt akkor tegyük a krémhez, ha nem használtunk habfixálóport) is. Minden háziasszony és sütni vágyó úriember megtalálja a fontosabb hozzávalókat az E-senza termékek között.

Cake pop

Ha nem tartjuk magunkat őstehetségnek a konyhában, akkor készíthetünk a jelenleg oly divatos cake pop-ot. Igaz itt is szükség van egy alap piskótára, de ha ez készen van, akkor innentől fogva inkább a díszítésé a főszerep. Szükség van hozzá csokoládé pasztillára, cukorgyöngyökre és színes cukor konfettire és nyalóka pálcikára.

Sajttorta

Ha tényleg anti talentumok vagyunk, készíthetünk sütés nélküli gyümölcsös sajttortát. Ebben az esetben mindenképpen válasszunk formaleválasztó sprayt, amivel a kész „tésztát” könnyedén ki tudjuk venni a formából. Receptet rengeteget találhatunk az interneten, de többségükben szükség lesz jó minőségű vajra, cukorra, zselatinra, habtejszínre, darált kekszre, vaníliás cukorra. Vásárolhatunk szív alakú tortaformát is, hogy tényleg Valentin nap legyen február 14-e. Mivel ebben az évben hétfőre esik a szerelmesek ünnepe, meg is valósíthatjuk a terveket vasárnap. Higgyék el Uraim, ha egy saját készítésű süteménnyel kedveskedünk szerelmünknek vagy feleségünknek, vagy barátnőnknek a hatás nem marad. Mi, hölgyek menthetetlenül romantikus alkatok vagyunk, s nincs kedvesebb a szívünknek, ha valaki értünk, miattunk fáradozik. Az sem gond, ha nem lesz tökéletes a végeredmény. A lényeg, hogy szeretettel készítsük!

Segítünk a cukrász alapanyagok kiválasztásában

Ha van egy jó recept ötletünk Valentin napra, de nem boldogulunk a
hozzávalókkal, nyugodtan keressék a Rádi Ice üzletében kollégáinkat
személyesen vagy telefonon. Segítenek eligazodni a cukrászati alapanyagok
útvesztőjében. Kellemes Valentin napot kívánunk mindenkinek!