Egyéb kategória

Nébar paszták a fagylaltkészítéshez

By 2022.05.30.No Comments

Nébar paszták a fagylaltkészítéshez

 

Jelenlegi cikkünkben szeretnék olyan használatra kész Nébar pasztákat bemutatni, amit fagylaltok ízének fokozására, dúsítására, krémesebbé tételére lehet kiválóan használni.

Miért érdemes használni a Nébar pasztáit?

Intenzív, egyedi ízt adnak a fagylaltnak, ugyanakkor nagyon kis mennyiségben szükséges a használatuk. Mindezt a válogatott alapanyagok és a legmodernebb gyártástechnológia ötvözése révén érik el. Ezen paszták további előnye, hogy sem adalékanyagot (pl.: sűrítőanyagokat, savanyító anyagokat), sem színezéket (ezek között olyanok is vannak, amelyek káros hatással lehetnek kisgyermekek részére), sem tartósítószert, sem hidrogénezett növényi zsírokat, pálmaolajat nem tartalmaznak. Ezenkívül gluténmentesek, vegán étrendbe illeszthetőek, laktózmentesek és hozzáadott cukrot sem tartalmaznak, azaz nincs bennük glükóz és vagy  invertcukor szirup.

A Nébar cégfilozófiája

Cégünk elkötelezett a magas minőségű alapanyagok iránt. Mind a késztermékek terén, mind az alapanyagok, félkész termékek terén törekszünk a legkiválóbb alapanyagokat megtalálni, és azokat forgalmazni, ajánlani. Ezek a paszták pontosan beillenek ezen félkész termékeink köré.

 A Nébar cég által gyártott paszták

 • Pisztácia paszta
 • Dió paszta
 • Kesudió paszta
 • Pekándió paszta
 • Tökmag paszta
 • Mandula paszta
 • Földimogyoró paszta
 • Tahini (pörkölt szezámmag)

Minden termék összetevője 100%-ban az adott olajos mag pörkölt változata. Kivétel ez alól csak a tökmag paszta, mert annak 90%-a pörkölt tökmag és 10% tökmagolaj. Ezeket az olajos magvakat nagy gondossággal és szigorú minőség ellenőrzés mellett válogatják és a legkorszerűbb gyártási technológia során pörkölik. Ezáltal válnak tökéletes alapanyaggá, összetevővé cukrászati termékek, cukrászkrémek (pl.: péksütemények, pralinék, torták), fagylaltok, sőt szendvicskrémek, mártogatósok esetében is.

Adagolási mennyisége fagylalt esetében 50-100 g/kg. Ez tehát azt jelenti, hogy hány gramm pasztát kell adni 1 kg fagylaltalaphoz. Minél több pasztát keverünk az alaphoz, annál intenzívebb, erőteljesebb íz és színvilágot tudunk elérni a kész fagylaltnál. Látható, hogy rendkívül gazdaságos a felhasználása. Minőségét hosszú ideig megőrzi. Felnyitás után hűtőben célszerű tárolni. Kiszerelése: 180 grammos, 1kg-os illetve 2,5 kg-os praktikusan nyitható, zárható fedővel ellátott dobozban érhető el. Hideg és meleg eljárású fagylaltkészítéshez egyaránt felhasználhatóak.

Hogyan érdemes felhasználni a Nébar pasztákat

Felhasználása az alábbiak szerint történik:

 1. Nyitás után érdemes a pasztát egy tiszta keverőlapáttal átkeverni. Előfordulhat ugyanis olajkiválás a termék tetején, ami természetes jelenség és nem befolyásolja a termék ízét, minőségét, felhasználhatóságát.
 2. Ezután mérjük ki a kívánt mennyiséget a pasztából, amit keverjük hozzá a fagylaltalaphoz. Ha teljesen homogén állagot szeretnék elérni, akkor érdemes turmixolni a 2 elegyet.
 3. Majd pihentessük a fagylaltlevet legalább 30 percen át, de akár egy éjszakán át.
 4. Pihentetés után öntsük fagylaltgépbe és fagylalt fagyasztóval fagyasszuk ki.

Reméljük elnyerte tetszésüket a Nébar fagylalt paszták és bátran fogják használni Önök is. Ha segítésre lenne szükségük a fagylalt paszták kiválasztásában, akkor keressenek minket bátran elérhetőségeinken keresztül.