Termékek

Milyen cukrász alapanyagokkal tehetjük jobbá a születésnapi tortát?

By 2021.11.02.No Comments

A Rádi Ice Kft. néhány éve a nagykereskedelem mellett a lakosságot is kiszolgálja széles cukrász alapanyag választékával. A Debrecenben található boltunkban a vevők számos esetben teszik fel nekünk az alábbi kérdést „Milyen cukrász alapanyagokat tudnának ajánlani, hogy még jobb legyen a születésnapi torta?” Ez egy igazán jó kérdés. Számos terméket lehetne javasolni, de véleményünk szerint öt kategóriára érdemes fókuszálni. Mi most ezeket mutatjuk be néhány szóban.

Torta bevonók és masszák

 

Bevonók, csokoládék, kakaók

A születésnapi tortánál mindenkinek más az elképzelése. Valaki a klasszikus tortákat kedveli, mások az újabb trendeket preferálják. Bármelyik közösséghez is tartozunk egy azonos pont mindig lesz, ez a bevonók használata. A bevonók között megkülönböztetünk tejcsokoládés bevonót, fehércsokoládés bevonót és étcsokoládés bevonót is. Alkalmazásukkal készíthetünk krémeket és önteteket, amelyek segítségével szebbé varázsolhatjuk a megálmodott születésnapi tortát. A díszítéshez és alapokhoz ajánlott csokoládét illetve minőségi kakaót használni.
Tipp a vásárláshoz: Mindig nézzük meg a vásárolni kívánt termék szavatossági idejét, mert így biztosan azt a minőséget fogjuk kapni, amivel a süteményünkből a legjobb ízharmóniát tudjuk elővarázsolni.

 

Burkoló masszák

A háziasszonyok többsége szereti beburkolni a születésnapra készített tortát. Valószínűleg ezért tapasztaljuk mi is, hogy egyre nagyobb rá a kereslet. A burkoló massza egy gyűjtő fogalom. Ebben a kategóriában megtalálható a dekorációs massza, marcipán massza és a tortaburkoló fondant/massza is. A marcipán masszát alkalmazhatjuk a torták bevonására, töltésére és díszítő elemek, figurák készítésére. A tortaburkoló fondant a sütemények bevonására, díszítésére szokták használni a háziasszonyok. A dekorációs massza, amint a neve is mutatja leginkább a torták díszítésénél játszik fontos szerepet.
Tipp a vásárláshoz: Mindig a jó minőségű burkoló masszákból érdemes választani, mert ezekkel lehet a legjobban dolgozni. Általában ránézésre megmondható egy tortáról, hogy az alacsonyabb árfekvésű, olcsó burkoló masszát vagy a minőségi masszát használták fel az elkészítés során.

 

Cukrász kellékek Debrecenben

 

Gyümölcskészítmények, töltelékek

Nem mindenki kedveli a klasszikus csokitortát.  Számtalan esetben találkozunk mi is olyan vásárlóval, aki a gyümölcsös ízvilágú süteményeket, tortákat preferálja. Számukra a cukrászati alapanyagokat gyártó vállalatok már olyan gyümölcskészítményeket állítanak elő, amivel a színvonalas megjelenés mellett a sütemények ízvilágában is jelentős javulást eredményeznek. A gyümölcs alapú készítmények között megtalálható a klasszikus kenhető és sütésálló lekvárok mellett a kandírozott gyümölcskockák, liofillizált gyümölcsök (pl: eper, málna) szeletelt vagy darabos formában. Érdemes még megemlíteni ebben a kategóriában a kókuszreszeléket, mazsolát vagy a szeletelt mandulát is.
Tipp a vásárláshoz: Ezeknél a termékeknél fokozottan kell figyelni a szavatossági időre, mert idővel hajlamosak megavasodni.

 

Sütési alapanyagok és segédanyagok

A háziasszonyok a sütemények és torták elkészítéséhez számos cukrászati alap és segédanyagot használnak fel nap, mint nap. Általában egy klasszikus torta receptet folyamatosan formálnak, mielőtt az elnyeri végső változatát. Itt szokták az egyedi alapanyagokat felhasználni. Ez a termékkategória igen széles palettát foglal magában. Olyan anyagokat találhatunk benne, mint a sütőpor, habfixáló, krémpor, citromsav, tortazselé, különböző krémek és paszták (pl: szezámmagkrém, pekándiókrém, pisztácia paszta stb.) ovasil, sovány tejpor, zselatin, xillit és még számos aroma.  Ezeknek a termékeknek a felhasználásával az elkészített süteményt vagy tortát még inkább ínycsiklandóbbá lehet varázsolni.
Tipp a vásárláshoz: Mielőtt egy receptet szeretnénk komolyabban átformálni, javasoljuk, hogy ezt csak fokozatosan tegyük. Egyszerre több új alapanyag használata a bázis receptet képes elrontani. Vásárláskor érdemes érdeklődni, hogy az adott alapanyag milyen tulajdonsággal bír és ennek ismeretében szabad csak alkalmazni.

 

Tejszínek, margarinok

A sütemények, torták töltésénél gyakran használnak a háziasszonyok különböző margarinokat és tejszíneket. Napjainkra a tejfeldolgozó üzemek jelentős számú termékkel szolgálják ki az igényeket. A termékpalettában megtalálhatók a növényi és állati eredetű hab és főzőtejszínek mellett a különféle habalapok is. Ezek felhasználásával fokozhatjuk az ízeket és a dekorációs megjelenést is.
Tipp a vásárláshoz: Ennél a terméknél mindig elengedhetetlen a szavatossági idő megtekintése vásárlás előtt.

 

Végszó

A születésnapi torták elkészítéséhez nem elegendő egy jó recept, törekedni kell a minőségi cukrász és segéd alapanyagok használatára is. A különböző masszák, tortabevonók, gyümölcskészítmények, tejszínek és egyéb anyagok használatával olyan süteményeket és tortákat tudunk elkészíteni, amelynek ízvilága és állaga biztosan mindenki tetszését elnyeri majd. Ha Önnek kérdése lenne a fentiekben leírt alapanyagokkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bátran elérhetőségeinken keresztül.