Termékek

Karácsonyi sütemények az asztalra

By 2021.12.05.No Comments

Minden évben eljön a pillanat, amikor az ember elkezd azon gondolkodni, hogy mi is legyen a karácsonyi menü, milyen karácsonyi süteménnyel rukkoljunk elő. Vigyünk-e valamit a kollégáknak (ha nemcsak online térben találkozunk velünk), mivel lepjük meg az édesszájú férjünket vagy gyerekeinket. Ők milyen ízeket vigyenek magukkal, majd ha felnőnek és visszaemlékeznek gyermekkoruk karácsonyára.

Beigli vagy valami más?

Maradjunk a klasszikus beiglinél? Amit mákkal, Fino mákkrémmel, vagy dióval, diókrémmel töltünk meg? Vagy legyen egy fokkal extravagánsabb? Gesztenyével vagy mandulával töltött? Sokan nem is gondolják, hogy létezik bejgli alátét és hozzá tartozó fólia? Így a szállítás és a dekoráció is megoldott egy füst alatt. Rengeteg színben, mintában és felirattal elérhető, s válhat a karácsonyi asztal díszévé.

Mézeskalácstól a zserbóig

A mézeskalács, a zserbó szintén a klasszikus karácsonyi vonalat képviseli. Ha ezen édességeknél maradunk nem hagyhatjuk ki a dióbélt, a kakaót vagy csokoládét, vagy a vadiúj mézeskalács kiszúró formákat a bevásárlólistából. Egy jó zserbó vagy mézeskalács recept a karácsony hangulatát az egekbe tudja emelni.

Új karácsonyi sütemény trend: bonbonok

Divatba jöttek a bonbonok is. Rengeteg mintával elérhetőek a polikarbonát formák, amikkel egyszerűen és gazdaságosan megoldható a különböző ízű bonbonok formába öntése. Válogasson kedvére a forma választékból. Pl: szív, levél, csillag, virág, és vigyen lenyűgöző bonbonokat a karácsonyi összejövetelre, buliba. Fahéj ízesítéssel, csokoládéval vagy aromákkal megbolondítva garantált a karácsonyi hangulat.

A muffin jól mutat a karácsonyi asztalon

A saját készítésű muffinok is számos variációs lehetőséget biztosítanak. Mind ízükben, mind kinézetükben hozzájárulnak a karácsonyi hangulathoz. Használhatunk hozzá ételfestékeket, amelyekkel megbolondíthatjuk a muffin masszáját, sőt ha az elkészült muffinok tetejét szeretnénk csillogóvá varázsolni, akkor használhatunk csillag alakú szórócukrot arany vagy akár fehér színben is. A fogantyúval ellátott papír díszdobozban – szintén arany vagy fehér színben  – átadott bonbonok vagy muffinok könnyen lehet, hogy könnyeket csalnak az ajándékozott szemébe. Kedves gesztus és csak egy apró odafigyelést igényel.

Karácsonyi torta, az asztal dísze

A karácsonyi asztal díszei lehetnek a csodás torták is. A csokoládés, gesztenyés, diós vagy mákos torták díszítéséhez nagyon jól használhatóak a transfer fóliák. A transzferfólia egy olyan cukrászati fólia, aminek egyik oldala színezett kakaóvajjal mintázott. Ez a minta vándorol át transzferálás során a fóliáról a csokira, s ezzel érjük el a kívánt hatást, amikor a torta oldalára tekerjük fel a fóliát. Étbevonóval áthúzzuk a tetejét és már jöhet is rá a habzsákból a krém. A különböző méretű és formájú csővégekből számtalan mintát, alakzatot tudunk a tortánk tetejére varázsolni.

A linzerek varázsa

Lehet linzereket, omlós tésztákat is készíteni. Ilyenkor hatalmas segítség a professzionális szilikonos nyújtóhenger. Nem tapad, ragad rá a tészta, könnyen és gyorsan lehet vele dolgozni. Ezeket az aprósüteményeket bátran lehet ajándékba adni, mert sokáig elállnak, mutatósak és kiadósak. Ki ne szeretne egy forró tea, vagy csokoládé mellett ilyen finom falatokat eszegetni?

Természetesen ezen édességek elkészíthetőek a hagyományos recepteken túl egészségesebb alapanyagokból is. Csak a fantáziánk szab határt, hogy mivel nyűgözzük le idén a családot és hagyjunk csodás emléket a szívükben.

Segítség a karácsonyi sütemények elkészítéséhez

A sütéshez számos cukrászati kellékre és sütőipari alapanyagra lehet szükségünk. Ha jó minőségű hozzávalókat keres a karácsonyi sütemények elkészítéséhez, keressen minket elérhetőségeinken keresztül vagy a debreceni boltunkban személyesen. Kollégáink garantáltan a legjobb tanácsokkal és alapanyagokkal fogják Önt segíteni, hogy a szeretet ünnepén az elkészített édes finomságok mindenkinek elnyerjék tetszését.