Egyéb kategória

Fagylalt és kiegészítői

Fagylalt és kiegészítői

Szépen lassan, de megérkezik a tavasz és vele együtt a jó idő. A bátrabbak ilyenkor már szívesen elnyalnak egy fagyit, úgyhogy itt az ideje beszerezni a szükséges, berendezéseket, alapanyagokat, kiegészítőket.

Rövid ismertetőnkben megpróbálunk segíteni azoknak, akik most szeretnének fagylaltozó nyitni vagy a már meglévő üzletet egy kicsit átalakítani, fellendíteni, bővíteni.

Milyen eszközökre, alapanyagokra van szükség egy fagylaltozó megnyitásához?

Fagylaltgép, fagylalt pasztörizáló, érlelő a fagylalt alapléhez, sokkoló hűtők, fagylalttároló hűtő

Ezeket mind szükséges lehet beszerezni vagy kiegészíteni esetleg bővíteni a már meglévő, vagy elhasználódott, régi gépek mellé/helyett.

Fagylaltpult

Fontos, hogy egyenletes, megbízható hűtést biztosítson a pult minden pontján. Általában 4 °-os tengelydöntéssel bírnak a pultok.  Érdemes világítással is ellátottat választani. Illetve arra is odafigyelni, hogy a leolvasztást úgy végezze a gép, hogy a benne tárolt fagylalt ne olvadjon meg.  A vendégkörtől, lehetőségektől (pl.: hely) függően lehet 12, 18 vagy 24 tégelyes változat is. Rengeteg típus közül lehet választani, hogy egységes arculattal tudják fogadni a vendégeket.

Fagylalt alapanyagok 

Mire érdemes figyelni a fagylalt alapanyagoknál?  Többféle ízben, többféle kiszerelésben elérhetőek a különböző gyártók fagylaltporai, amelyek lehetnek tejesek vagy gyümölcsösek. A vásárlók figyelmét érdemes külön felhívni, hogy melyik elkészült fagylalt tartalmaz allergén anyagot (pl.: tejet, tejcukrot, mogyorót, diót). A Tutti fagylaltporok hagyományos és lágyfagylalt gépekhez is használhatóak. Az M-gél Dia- Wellnes fagylaltporok édesítőszerrel és fruktózzal készülnek, ezeket speciális táplálkozási igénnyel élők is be tudják építeni az étrendjükbe. De rendelhetőek nálunk Mec3 fagylaltporok is. A PreGel sprintek alkalmazásával pedig rengeteg időt tudunk megspórolni.

Aromatalia, Mec3 és PreGel gyártók fagylalt pasztái, variegátai alapanyagai is elérhetőek nálunk. A PreGel fagylalt alapanyagok Olaszországból származnak, amelyekre a kiváló minőség jellemző. Hideg és meleg eljárással készített alapok (bázisok) is megtalálhatóak kínálatunkban.

A szintén Olaszországból származó MEC3 fagylalt és cukrásztermékei szintén nagyon közkedveltek a hazai cukrász és kézműves fagylaltokat gyártó szakemberek között. A cég termékei közül fagylaltpaszták, toppingok, szórások, variegátok, félkész porok, gyümölcs alapok, granfrutta termékek, dia light termékek is szerepelnek választékunkban.

Az Aromitalia védjegye a kimagasló minőségű fagylalt alapanyagok, melyek gyártását 1942 –óta folytatja a vállalat. Alapanyagai között megtalálhatók a klasszikus fagylalt porok, paszták, gyümölcspasztáktejes alapokvariegátók.  A bázisok mellett minőségjavító adalékanyagok,hidegen feldolgozható félkész alapok, ízesítő paszták, Linea Golosa Szettek, Variegátok, Pronto termékek, Gioari csokoládék közül is rendelhetnek tőlünk.

A Serena a legmagasabb minőségű fagyalt alapanyagokat kínálja. termékpalettájában megtalálhatók az ízesített paszták és variegátók, amiket a dekorációhoz és ízek kombinációjához használhat a fagylaltkészítő szakember.. 

Nébar alapanyagok: A Naturpro 100%-os mag alapú paszták és krémek gondosan válogatott alapanyagokból készülnek, cukormentesek és vegánok. Kiválóan alkalmasak fagylaltok készítéséhez. Többféle kiszerelésben is elérhetőek. Jelenleg ezek vannak forgalomban: 180 g, 1 kg, 2,5 kg.

 

Fagylaltadagoló kanál

Érdemes jó minőségű inox kanalakat beszerezni ergonomikus kialakítással, hogy könnyen és gyorsan szolgálhassuk ki a pult előtt álló kígyózó sort.

Tölcsérek

A hagyományos tölcsérek kedvelőit (axa tölcsérek, Pécsi ostyák) és a BH tölcséreket választókat is ki tudjuk szolgálni. A fórum tölcsérek is rengeteg méretben, színben elérhetőek, akárcsak a Kornett tölcsérek. Kornett tölcséreink megtalálhatóak már ízesített változatban is. Ha szeretné még változatosabbá tenni kínálatát rendeljen Selma tölcséreket is különböző méretben, formában. Készüljön fel minden eshetőségre!

Fagyis kehely, pohár és tégely 

Fagyis kehely és fagyis pohár választékunk is magáért beszél! Lehet csíkos vagy mintás nálunk mindent megtalál a 130ml-től az 500 ml-is méretig. Bőséges, rendelhető papír fagyispohár készlettel rendelkezünk. Nézzen szét webáruházunkban!  Ha hőtartó hungarocell tégelyt is beillesztenek a választékba, akkor azok is szívesen betérnek Önökhöz, akik másvalakit szeretnének meglepni egy kis fagyival (pl.: idősebb családtagot, aki nem mozdul ki a nagy hőségben). A kicsi tégelyek 500ml-ek a nagyok 1500ml-ek. Ezek a tégelyek tetővel rendelkeznek, tehát a fagylalt szállítása könnyedén, balesetmentesen megoldható.

A komposztálható fagyis poharakkal és fagyis kanalakkal azok igényét is ki tudják elégíteni, akik tudatos vásárlóként odafigyelnek a környezetükre és erre tanítják a gyermekeiket is.

Szalvéta

Színes fagyis szalvétákkal feldobhatjuk a pult környékét, és a vendégek, gyerekek kedvét, akik szívesen állnak sorba újra, ahol olyan „cuki” szalvétát is adnak.

Tölcsérátadók és tárolók, fagylaltbeszúrók H3

Tölcsérátadók és tárolók, szalvétatartók, fagylaltbeszúrók, melyek elengedhetetlenek minden egyes fagyizóban.

 

Fagylaltos kanál

Vidám színekben pompázó fagylaltos kanalak, külön-külön csomagolva a higiéna érdekében. A gyerekek, de néha a felnőttek is szívesebben fogyasztják kanállal a fagyit, mint nyalva.

 

Szórócukor, díszítő cukorkák

Ezekkel az apró színes cukorkákkal szintén tudják emelni a fagylaltozó színvonalát. Apróságnak tűnik, de a gyerekek imádják, ha ők választhatnak, hogy még mivel legyen díszítve a fagylalt.

 

Csíkos rolletik

Akárcsak a cukorkák esetében ezekkel a különböző méretben, átmérőben kapható ostya termékek is feldobják a fagylaltok, fagylaltkelyhek küllemét. Fel kell hívni a vendégek figyelmét, hogy ezek az ostyák allergéneket is tartalmaz(hat)nak (pl.: földimogyoró).

 

Öntetek

Öntetekkel szintén gazdagíthatják kínálatukat. Ezek a toppingok ízesítésre és díszítésre egyaránt használhatóak. Szintén elérhetőek cukormentes változatban is. PreGel, Mec3, M-Gél és Gréta öntetek közül tudnak választani. Érdemes a legpraktikusabb kiszerelési formát választani.  

  • Egyéb kiegészítők

     

     

Giffard, Dreamy pürék és szirupok melyek egy fagyizóba szükségesek egy
jó limonádé elkészítéséhez.  Ne feledkezzünk meg a Color Frizzy                termékcsaládról sem, ami a hókristály készítéséhez nem hiányozhat.

 

Rövid tanács a végére

Reméljük ezzel az összeállítással tudtunk segíteni, akár kezdő, akár évek óta működő fagylaltozóval rendelkezik. S ne feledjék, közeleg május 8-a „A Magyar Kézműves Fagylalt Napja”. Ne hagyják ki ezt a remek lehetőséget csatlakozzanak Önök is a rendezvénysorozathoz.